Japan Trivia Quiz Answers

Hello brother, I hope you all are well, so today I am at your service with a new article. In today’s article, we are going to talk about Japan Trivia Quiz Answers

Do you want 100% correct Japan Trivia Quiz Answers? If Yes, then you have come to the right place. You can complete your quiz and get the reward with 100% Validity. Japan Trivia Quiz will hold a total of 30 questions. Quiz factory offers this quiz where players attempt to solve the questions to get their rewards.

Q 1. Tokyo is the largest city in Japan, in terms of population, but which city in Japan is the second biggest?

Option:-

  • Osaka
  • Yokohama
Correct Answer: Yokohama

Q 2. What is the name given to a traditional Japanese Inn?

Option:-

  • Ryokan
  • Capsule
Correct Answer: Ryokan

Q 3. Japan is made up of islands. How many islands does Japan have in total?

Option:-

  • 6,852
  • 380
Correct Answer: 6,852

Q 4. The total population of Japan is around 127 million, which European country is similar in size according to landmass?

Option:-

  • Germany
  • Spain
Correct Answer: Germany

Q 5. What does the word Geisha translate as?

Option:-

  • Woman of Dance
  • Person of Art
Correct Answer: Person of Art

Q 6. Before Tokyo, Japan had many other capital cities, but which was the most recent capital city?

Option:-

  • Fukuoka
  • Kyoto
Correct Answer: Kyoto

Q 7. Only a few original castles still remain today from the Edo period of 1603-1868, How many still exist today?

Option:-

  • 12
  • 23
Correct Answer: 12

Q 8. Mount Fuji is 3,776m tall, true or false?

Option:-

  • True
  • False
Correct Answer: True

Q 9. Which of these walking trails is over 1,000 years old?

Option:-

  • Nakasendo Way
  • Kumano Kodo
Correct Answer: Kumano Kodo

Q 10. What is the top operational speed of the Bullet Train?

Option:-

  • 200kmph
  • 320kmph
Correct Answer: 320kmph

Q 11. Which Japanese dish originates from Portugal?

Option:-

  • Tempura
  • Ramen
Correct Answer: Tempura

Q 12. Which sacred animal is well-known for wondering through Nara Park?

Option:-

  • Gazelle
  • Deer
Correct Answer: Deer

Q 13. Japan is renowned for it’s incredible food, but which city is nicknamed the ‘Kitchen of Japan’?

Option:-

  • Osaka
  • Kobe
Correct Answer: Osaka

Q 14. In which city can you find the Japanese Macaque?

Option:-

  • Nagano
  • Ishikawa
Correct Answer: Nagano

Q 15. In which region would you find the city of Sendai?

Option:-

  • Honshu
  • Tohoku
Correct Answer: Tohoku

Q 16. What is the name of the longest and widest river in Japan?

Option:-

  • The River Thames
  • The Shinano River
Correct Answer: The Shinano River

Option:-

  • Japanese Comic Books
  • Japanese Music
Correct Answer: Japanese Comic Books

Q 18. Which Japanese mountaineer was the first woman to reach the summit of Mount Everest?

Option:-

  • Junko Tabei
  • Susan Sheridan
Correct Answer: Junko Tabei

Q 19. What are the two main religions of Japan?

Option:-

  • Christianity and Catholic
  • Shinto and Buddhism
Correct Answer: Shinto and Buddhism

Q 20. In Japanese culture, what is a katana?

Option:-

  • A painting
  • A sword
Correct Answer: A sword

Q 21. Which flower is a symbol of the Emperor and the Imperial family?

Option:-

  • Daisy
  • Chrysanthemum
Correct Answer: Chrysanthemum

Q 22. Which Japanese company’s slogans have included ‘be moved’, ‘make believe’, and ‘like no other’?

Option:-

  • Sony
  • Sky
Correct Answer: Sony

Q 23. What is the National Sport of Japan?

Option:-

  • Boxing
  • Sumo Wrestling
Correct Answer: Sumo Wrestling

Q 24. What is commonly known as Hinomaru?

Option:-

  • A temple
  • The Japanese Flag
Correct Answer: The Japanese Flag

Q 25. Which city gained publicity around the world and in the USA in 2008, since it had the same name as a certain politician?

Option:-

  • Obama
  • Biden
Correct Answer: Obama

Q 26. In English, what do we call a sakura tree?

Option:-

  • Bonsai Tree
  • Cherry Blossom Tree
Correct Answer: Cherry Blossom Tree

Q 27. What is the name of the company that makes Panasonic Products?

Option:-

  • Matsushita Electric
  • Dell
Correct Answer: Matsushita Electric

Q 28. What is the name of the Main Island of Japan?

Option:-

  • Honshu
  • Tokyo
Correct Answer: Honshu

Q 29. What type of instrument is a Samisen?

Option:-

  • Guitar
  • 3-Stringed Lute
Correct Answer: 3-Stringed Lute

Q 30. The K-Pop band, BTS are from Japan, True or False?

Option:-

  • True
  • False
Correct Answer: False

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *